Diatta Catering Szkoły i Przedszkola istnieje na rynku od 14 lat i zajmuje się żywieniem zbiorowym dzieci i młodzieży, a w szczególności prowadzeniem kuchni szkolnych oraz dostarczaniu posiłków do szkół, przedszkoli i żłobków.
Specjalizujemy się̨̨w przygotowywaniu dań standardowych, a także diet z alergicznymi oraz zdrowotnymi wykluczeniami.
Naszym celem jest promowanie kultury zdrowej, zbilansowanej diety z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych dzieci dopasowanych do etapu ich rozwoju.
Kierujemy się wytycznymi diety śródziemnomorskiej, uznawanej za najlepszy model żywienia, mogących pomóc w profilaktyce niezakaźnych chorób przewlekłych i zwyrodnieniowych.
DLACZEGO MY?
✓ Nie używamy żadnych sztucznych dodatków (konserwantów, barwinków, ulepszaczy smaku, w szczególności “kostki rosołowe”, “polepszacze smaku”, glutaminian sodu w posiłkach
✓ Produkcja żywności odbywa się tego samego dnia
✓ Samodzielnie produkujemy wszystkie wyroby: pierogi, naleśniki, ciasta, wypieki, pasztety itd.
✓ Współpracujemy z lokalnymi dostawcami i producentami, używamy sezonowych, sprawdzonych i zdrowych produktów wysokiej jakości
✓ Skrupulatność w przygotowywaniu specjalnych diet dla użytkowników cierpiących na alergię, nietolerancję
✓ Zarząd spółki i Kierownik produkcji mają ponad 30 lat doświadczenie w gastronomii w Polsce i zagranicą
✓ Robimy to z PASJĄ!