Diatta Catering Szkoły i Przedszkola istnieje na rynku od 14 lat i zajmuje się żywieniem zbiorowym dzieci i młodzieży, a w szczególności prowadzeniem kuchni szkolnych oraz dostarczaniu posiłków do szkół, przedszkoli i żłobków.

Specjalizujemy się̨̨w przygotowywaniu dań standardowych, a także diet z alergicznymi oraz zdrowotnymi wykluczeniami.

Naszym celem jest promowanie kultury zdrowej, zbilansowanej diety z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych dzieci dopasowanych do etapu ich rozwoju.

Kierujemy się wytycznymi diety śródziemnomorskiej, uznawanej za najlepszy model żywienia, mogących pomóc w profilaktyce niezakaźnych chorób przewlekłych i zwyrodnieniowych.

DLACZEGO MY?

Nie używamy żadnych sztucznych dodatków (konserwantów, barwinków, ulepszaczy smaku, w szczególności “kostki rosołowe”, “polepszacze smaku”, glutaminian sodu w posiłkach

Produkcja żywności odbywa się tego samego dnia

Samodzielnie produkujemy wszystkie wyroby: pierogi, naleśniki, ciasta, wypieki, pasztety itd.

Współpracujemy z lokalnymi dostawcami i producentami, używamy sezonowych, sprawdzonych i zdrowych produktów wysokiej jakości

Skrupulatność w przygotowywaniu specjalnych diet dla użytkowników cierpiących na alergię, nietolerancję

Zarząd spółki i Kierownik produkcji mają ponad 30 lat doświadczenie w gastronomii w Polsce i zagranicą

Robimy to z PASJĄ!